2020-12-02 10:29:37• hírek • Bede Emőke

Szír bevándorlókat fogtak Peténél

Hétfőn, 18 óra környékén a határrendészek épp a határ menti Pete területén járőröztek, amikor két gyanús fiatalemberre lettek figyelmesek.

Az igazoltatás során csakhamar kiderült, hogy nem román állampolgárokról van szó, így a szóban forgó személyeket a határrendészek székhelyére kísérték. A vizsgálatok során megállapították, hogy a 33 és a 35 év közötti férfiak szíriai származásúak, és már mindketten benyújtották már menedékjogi kérelmüket a román hatóságok felé. A bevándorlók egyébként a vizsgálat során azt vallották, hogy célállomásuk Németország lett volna. A határrendészet jogtalan határátlépés kísérlete miatt nyomozást indított az ügyben, a két férfit pedig továbbirányították a Máramaros megyei menekültközpont felé.


Nem ez volt a határrendészet egyetlen „kapása” a napokban. Amint arról a Szatmár.ro is beszámolt, vasárnap, ugyancsak Pete területén öt afgán bevándorlót tartóztattak fel, akik hétfőn elfogott sorstársaikhoz hasonlóan már benyújtották menedékjogi kérelmüket, viszont az ő feltett szándékuk is az volt, hogy Németországba jussanak. Az egyenruhások még a jogtalan határátlépés előtt lekapcsolták és a fentebb említett központba irányították őket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: